• Iedere hond verdient

  een VIP behandeling

 • Persoonlijke verzorging

  voor uw huisdier

 • Bark'n Bubbles

  met liefde voor je huisdier

SmoothieDog 🤩

Sinds kort ook bij Bark ’n Bubbles te verkrijgen:

verschillende varianten van SmoothieDog en Zwergnase Bio olie en kruiden.

De smoothies van SmoothieDog zijn dé revelatie van 2021! Deze zitten niet alleen boordevol vers vlees en vleesbouillon, maar zijn ook nog eens mono-proteïne (in geval van intoleranties) of zelfs volledig veggie. Ook zijn zij van humane levensmiddelenkwaliteit en bevatten geen dierlijke bijproducten of slachtafval. Daarnaast bevatten ze ook waardevolle toevoegingen zoals groenten, kruiden en superfoods.

Ze zijn daarbij ook nog eens super veelzijdig! Niet alleen “zo” te drinken uit een water- of voerbak, maar ook te gebruiken als topper over de voeding, bij lastige eters bijvoorbeeld. Natuurlijk zijn ze ook perfect om een Kong of Lickimat te vullen en even in te vriezen, zo heb je in geen tijd een lekker, verfrissend ijsje voor je hond! Ook erg leuk om de SmoothieDog drankjes te gebruiken als basis voor lekkere hondenkoekjes, meer daarover binnenkort!

Momenteel hebben wij volgende smaken op voorraad:

 • Lam 🐑
 • Rund 🐄
 • Sensitivo 🐎 – paard
 • Drinkpauze 🦆 – eend
 • Immunio 🐄 – rund

 

Elk flesje bevat 250ml

Prijs: €3,95 / stuk

 

Natuurlijke, gezonde snacks voor hond én kat!

Terwijl ik dit type, gluurt de mooie lentezon alweer van om het hoekje. Rechts van mij zie ik die 5 van mij (honden, n.v.d.r.) drummen om het eerste streepje zon in huis. Best wel komisch om te zien eigenlijk. Ik ken ze ondertussen uiteraard ook lang genoeg om te weten dat ze maar voor 1 (of op z’n best 2) dingen, hun warme plekje zullen verlaten.

Welke dat zijn hoor ik u denken? 😅

Wel, op de eerste plaats de roep van moeder natuur, hun blaas! En dat liefst op minder dan 3 minuten zodat ze daarna uitgebreid weer kunnen verder werken aan het behouden/terugkrijgen van hun tarwegele kleurtje. En ten tweede, en daarom zeker niet minder: hun eetlust, of zal ik zeggen “SNOEPlust”. Geef nu toe, welke hond komt niet uit zijn mand (of hier uit de zon) voor een lekkere snoep of snack.

Nu wringt daar voor mij een beetje het schoentje. De meeste snacks die je in de winkel vindt, zijn niet bepaald de gezondste. Zeker niet als je eens de tijd neemt om zo’n etiket goed door te lezen. 😨 Iedereen kent ze wel hoor, en ik ben er ook schuldig aan, ze worden hier AF en toe ook gegeven. En ruim genomen worden ze door menig hond graag gegeten. Mààr ik ben er heilig van overtuigd dat er betere opties zijn!

Wat heeft al die uitleg nu met zo’n blogpost te maken, hoor ik u denken? Weinig 😅! Nee, grapje, uiteraard.

Maar omdat ik dus met moeite snacks vind/vond, ben ik sinds kort zelf verdeelpunt van een assortiment GEZONDE snacks voor zowel hond als kat. Met gezond bedoel ik dus: natuurlijk, vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen én geproduceerd in Europa. En als het even kan, nog een optie voor honden en katten met allergieën in de vorm van hypo-allergene snacks en beloningen.

Er zijn verscheidene merken waarbij ik een uitermate goed gevoel heb en die heb ik dan ook zonder twijfelen in mijn assortiment opgenomen! Uiteraard heb ik hier eerst een uitgebreide testronde aan vooraf laten gaan, met als testers 5 van de allerbeste juryleden 😍

Agnes toont haar beste jurykwaliteiten ☺️

Deze merken bevatten alles van kauwsnacks, over trainingshapjes tot supplementen voor uw dier. Zelfs volledige, complete voeding zit in het assortiment! Zeker voor mensen die vaak KVV of BARF aan hun dier voeren en wegens omstandigheden dit even niet kunnen geven (bv. op reis), is de blik- of gestoomde voeding echt een aanrader! Maar ook voor de mensen die dagelijks gewoon, droge voeding aan hun lieveling geven en gewoon een lekkere attentie of extraatje zoeken.

Ook komen er samples binnen die binnenkort ook de deur uit gaan! 🤤

Om al dit lekkers net iets uitdagender en leuker te maken om te eten, verdelen we sinds kort ook de Lickimat®.

Een van onze gevulde Lickimats®

Ze zijn uiteraard niet alleen geschikt voor KVV, maar ook voor blikvoeding of gestoomde voeding. (Voor brokjes zijn ze minder interessant, is onze ervaring.)

Moest je nu door deze blogpost erg veel zin gekregen hebben om ons assortiment te ontdekken, laat gerust iets weten!

Of beter nog, spring eens binnen! En breng gerust uw geliefde viervoeter mee!

Tot gauw!

Evelien 🐾

PS: Onze meisjes zijn alvast laaiend enthousiast over de productjes! 🤩

Natures Specialties – vachtverzorging voor uw huisdier

Sedert de opstart van Bark ’n Bubbles zijn wij steeds op zoek naar de allerbeste producten voor onze klanten. Producten waar wij volledig achter staan en met trots gebruiken en verdelen.

Na een hele tijd zoeken, testen en bekijken, zijn we eindelijk eerder deze week volledig overgeschakeld op het gamma van Natures Specialties.

Dit Amerikaanse merk dat bestaat sedert 1986 kan met recht en reden een premiumproduct genoemd worden. Alle producten zijn 100% natuurlijk & cruelty-free. Uiteraard zijn zij ook veilig voor honden, katten en andere kleine huisdieren.

Wij beschikken over een uitgebreid assortiment producten binnen het Natures Specialties merk.

Bij binnenkomst in het salon wordt beoordeeld welke shampoo best bij uw huisdier past en deze dan ook gebruikt. Daarna wordt er afgewerkt met een bijpassende conditioner.

De shampoo’s, conditioners en parfums hebben een fantastische, subtiele geur die uw huisdier lang lekker laat ruiken.

Wij hopen nog lang deze mooie producten op vele klanten te mogen gebruiken en wij blijven zéker fan!

 

 

Het leed dat allergieën heet & dé oplossing!

Allergieën, wie kent ze niet?

Neeneen, wees gerust, dit wordt geen zwaar wetenschappelijk artikel met hoe en waarom honden en katten allergieën krijgen – integendeel!

Om hetgeen ik jullie wil tonen te duiden hoeven het eigenlijk zelfs geen allergieën te zijn. Een oorontsteking, hotspots, de gevolgen van vlooien- en tekenbeten, exczeem,…

Een hond (en kat, en alle andere levende wezens) kunnen allergisch zijn aan bepaalde dingen. Een allergie is eigenlijk niets meer dan een overmatige reactie van het immuunsysteem (afweersysteem) tegen een (onschadelijke) prikkel.

Er bestaan verschillende soorten allergieën bij honden, maar die kunnen grofweg ingedeeld worden in 4 categorieën:

– vlooienallergie

– voedselallergie

– atopie

– contactallergie

meer info hierover vindt u op de website https://www.keerhoeve.nl/artikel/allergie/

Helaas weet ik uit eerste hand hoe het is om een hondje met allergieën te hebben. Constant jeuk, krabben, zelfs wakker worden om te bijten, kale plekken, roodheid,.. fijn is anders!

Eind vorig jaar zag ik op YouTube een filmpje over het Nagayu-Spa bad systeem.

Via de groothandelaar werd er een proefpakket verdeeld en uiteraard hebben we dit direct getest op ons eigen hondje. Met erg goede resultaten mag ik wel stellen. De jeuk is zienderogen verminderd, de rode plekken zijn rustiger geworden en ze krabt ook minder.

Uiteraard moet ik toegeven dat dit geen wondermiddel is en dat er nog andere factoren meespelen zoals vochtigheid in huis, voeding,… maar het is zeker een effectief hulpmiddel!

Nagayu is de naam van een klein dorpje in de Oita prefectuur in Japan, dat al jaren lokaal bekend staat om zijn koolzuurhoudende warmwaterbronnen.

Dit systeem wordt reeds meer dan 10 jaar gebruikt in ziekenhuizen, kapsalons en trimsalons wereldwijd.

Het is voor ons dan ook een logische stap om het Nagayu-systeem aan onze klanten aan te bieden. Het spreekt voor zich dat uw dier hiervoor geen gezondheidsklachten hoeft te hebben!

Maar, wat is die Nagayu nu in feite?

De Nagayu tabletten zijn geperste tabletten gemaakt uit koolstofdioxide, waterstof en bicarbonaat. Het systeem voegt ionen toe aan het spoelwater na de laatste shampoo, wat al jaren een effectieve medische behandeling is voor mensen.

Wat zijn nu de voordelen van deze behandeling?

– Diepe reiniging en geurverwijdering

de CO2-behandeling heeft het vermogen om verstopte poriën vrij te maken en de bestanddelen die slechte geur veroorzaken, te verwijderen. En dit terwijl de natuurlijke vochtbalans in de huid van uw dier behouden blijft.

– Medische problemen en allergieën

De huid van een hond is 1/3de de dikte van de menselijke huid. Wanneer de buitenste laag van de huid beschadigd is, kan dit leiden in een onbalans in de pH-waarde van de huid, wat kan leiden tot korstjes, gisten of talgophoping in de vacht (olie-achtig gevoel). Door de CO2-behandeling te gebruiken, blijft de gezondheid en kwaliteit van de huidlagen van uw dier behouden!

– Betere vacht

het effect van de bicarbonaat- en waterstofatomen, samen met het citroenzuur, spoelen mineraal vuil dat verstopt zit in de haarwortel weg. Dit resulteert in een volle, zijdezachte en gezonde vacht.

De resultaten zijn doorgaans zichtbaar na één behandeling. Maar net zoals bij antibiotica of andere behandelingen hebben honden met ernstige huidproblemen vervolgbehandelingen nodig om de behandeling te laten werken. De huid heeft tijd nodig om te herstellen als het probleem al enige tijd aanwezig is.

Genezen kan Nagayu jammer genoeg niet, maar het kan wel helpen in het verlichten van symptomen.

Wij zijn erg grote fan en hebben dit systeem reeds vele malen getest bij eigen honden, maar ook bij andere en de resultaten spreken voor zich!

Wil u graag de Nagayu bijbestellen bij uw afspraak? Geef dit gerust door aan de telefoon, of boek het eenvoudig als extra, als u boekt via de website!

Facebook Likes Actie

Zoals beloofd kwam er bij 400 likes een win-actie!
We hebben de 400 likes inmiddels al ruim overschreden, waarvoor hartelijke dank. Bij deze is het dus ook hoog tijd voor de win-actie.
De prijs is een verwenpakket voor hond en kat.
De winnaar wordt via Facebook bekend gemaakt!
Houd dus zeker onze pagina in de gaten, om te kijken of je gewonnen hebt!

De seizoensrui bij de hond.

Elke hond met een dubbele vacht, denk hierbij aan de Golden Retriever, de Duitse Herder, de Siberische Husky & Malamute, de Keeshonden,… (de lijst is eindeloos!) maken twee maal per jaar een zogenaamde seizoensrui door.
Hierbij gooien ze alle wolharen van zich af, om hun vacht bijvoorbeeld voor te bereiden voor de zomer. In de winter maken ze deze aan, in afwachting van een koude winter.

De belangrijkste periodes voor deze rui-en zijn:
– februari-maart (-april) voor de voorjaarsrui
– (augustus-) september-oktober voor de najaarsrui

Zo’n rui-periode geeft dus een heleboel extra haar in huis! Wat kan je hier als baasje/eigenaar nu best mee doen?
Heel simpel! Breng je geliefde viervoeter naar het trimsalon en laat ons de “was- en blaasmethode” toepassen. Hierdoor wordt alle losse wol uit de vacht geblazen, terwijl de dekharen uiteraard gespaard blijven. Op deze manier is je lieveling op een paar uurtjes van een heleboel haar verlost.
Na het thuiskomen kan je hond nog enkele dagen na-ruien, maar daarna is hij weer pico bello in orde tot de volgende rui weer voor de deur staat.

Belangrijk hierbij is te melden dat je dit soort honden best niet (te vaak) borstelt en kamt. Hiermee houd je immers de ruicyclus aan de gang. Enkel de gevoelige gebieden zoals achter de oren en de broek (= de haren aan de achterbenen van de hond) kunnen eventueel af en toe eens gecontroleerd worden op knopen. Dit doe je best met een gewone metalen kam en een slickerborstel.

Komt je hond dus aan het begin van de rui? Aarzel dan zeker niet om een afspraak te maken, zodat wij alle losse haren hier kunnen houden. In plaats van bij jou thuis!

 

Deze website gebruikt cookies. Door het verdere gebruik van deze website aanvaardt u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X