Allergieën, wie kent ze niet?

Neeneen, wees gerust, dit wordt geen zwaar wetenschappelijk artikel met hoe en waarom honden en katten allergieën krijgen – integendeel!

Om hetgeen ik jullie wil tonen te duiden hoeven het eigenlijk zelfs geen allergieën te zijn. Een oorontsteking, hotspots, de gevolgen van vlooien- en tekenbeten, exczeem,…

Een hond (en kat, en alle andere levende wezens) kunnen allergisch zijn aan bepaalde dingen. Een allergie is eigenlijk niets meer dan een overmatige reactie van het immuunsysteem (afweersysteem) tegen een (onschadelijke) prikkel.

Er bestaan verschillende soorten allergieën bij honden, maar die kunnen grofweg ingedeeld worden in 4 categorieën:

– vlooienallergie

– voedselallergie

– atopie

– contactallergie

meer info hierover vindt u op de website https://www.keerhoeve.nl/artikel/allergie/

Helaas weet ik uit eerste hand hoe het is om een hondje met allergieën te hebben. Constant jeuk, krabben, zelfs wakker worden om te bijten, kale plekken, roodheid,.. fijn is anders!

Eind vorig jaar zag ik op YouTube een filmpje over het Nagayu-Spa bad systeem.

Via de groothandelaar werd er een proefpakket verdeeld en uiteraard hebben we dit direct getest op ons eigen hondje. Met erg goede resultaten mag ik wel stellen. De jeuk is zienderogen verminderd, de rode plekken zijn rustiger geworden en ze krabt ook minder.

Uiteraard moet ik toegeven dat dit geen wondermiddel is en dat er nog andere factoren meespelen zoals vochtigheid in huis, voeding,… maar het is zeker een effectief hulpmiddel!

Nagayu is de naam van een klein dorpje in de Oita prefectuur in Japan, dat al jaren lokaal bekend staat om zijn koolzuurhoudende warmwaterbronnen.

Dit systeem wordt reeds meer dan 10 jaar gebruikt in ziekenhuizen, kapsalons en trimsalons wereldwijd.

Het is voor ons dan ook een logische stap om het Nagayu-systeem aan onze klanten aan te bieden. Het spreekt voor zich dat uw dier hiervoor geen gezondheidsklachten hoeft te hebben!

Maar, wat is die Nagayu nu in feite?

De Nagayu tabletten zijn geperste tabletten gemaakt uit koolstofdioxide, waterstof en bicarbonaat. Het systeem voegt ionen toe aan het spoelwater na de laatste shampoo, wat al jaren een effectieve medische behandeling is voor mensen.

Wat zijn nu de voordelen van deze behandeling?

– Diepe reiniging en geurverwijdering

de CO2-behandeling heeft het vermogen om verstopte poriën vrij te maken en de bestanddelen die slechte geur veroorzaken, te verwijderen. En dit terwijl de natuurlijke vochtbalans in de huid van uw dier behouden blijft.

– Medische problemen en allergieën

De huid van een hond is 1/3de de dikte van de menselijke huid. Wanneer de buitenste laag van de huid beschadigd is, kan dit leiden in een onbalans in de pH-waarde van de huid, wat kan leiden tot korstjes, gisten of talgophoping in de vacht (olie-achtig gevoel). Door de CO2-behandeling te gebruiken, blijft de gezondheid en kwaliteit van de huidlagen van uw dier behouden!

– Betere vacht

het effect van de bicarbonaat- en waterstofatomen, samen met het citroenzuur, spoelen mineraal vuil dat verstopt zit in de haarwortel weg. Dit resulteert in een volle, zijdezachte en gezonde vacht.

De resultaten zijn doorgaans zichtbaar na één behandeling. Maar net zoals bij antibiotica of andere behandelingen hebben honden met ernstige huidproblemen vervolgbehandelingen nodig om de behandeling te laten werken. De huid heeft tijd nodig om te herstellen als het probleem al enige tijd aanwezig is.

Genezen kan Nagayu jammer genoeg niet, maar het kan wel helpen in het verlichten van symptomen.

Wij zijn erg grote fan en hebben dit systeem reeds vele malen getest bij eigen honden, maar ook bij andere en de resultaten spreken voor zich!

Wil u graag de Nagayu bijbestellen bij uw afspraak? Geef dit gerust door aan de telefoon, of boek het eenvoudig als extra, als u boekt via de website!

Deze website gebruikt cookies. Door het verdere gebruik van deze website aanvaardt u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X