U kent het vast wel. U heeft een nieuwe pup in huis gehaald. Het kleine hondje begint zijn of haar leven bij uw gezin. De eerste puppyspuitjes komen eraan, een eerste tripje naar de dierenarts, de hondenschool, op visite bij familie en vrienden; er zijn veel dingen waar uw hondje aan zal moeten wennen eens hij thuis is. Een zaak die af en toe over het hoofd gezien wordt (jammer genoeg) is een eerste tripje naar het trimsalon.

Ik hoor u denken dat dit in het geval van een Vizsla, een Frans Bulletje, een Dalmatische hond, etc. misschien niet nodig is. Maar ook zij kunnen zeker deugd hebben van een bezoekje aan een trimsalon. Het is immers deel van de socialisatie. Zeker als zij nog jong zijn en de eerste beurt een leuke indruk na laat.

Wij proberen onze gewenningen zo kort mogelijk te houden én toch zoveel mogelijk aspecten van een “volwaardige” trimbeurt aan bod te laten komen.

U bent uiteraard vrij zoveel puppygewenningen te doen als u nodig acht. Hondjes met de leeftijd van 12 weken tot 6 maanden komen in aanmerking voor een gewenning.

Zo zorgen we bijvoorbeeld dat puppy’s nageltjes gecheckt worden en eventueel geknipt/elektrisch gevijld worden. Verder scheren we de voetjes van sommige pups al eens uit, omdat dit deel is en wordt van hun latere trimbeurten. Sommige pups worden hier en daar al een beetje geplukt, ook dit is afhankelijk van ras en leeftijd. Bij sommige hondjes wordt de sanitaire zone ook al lichtjes geschoren, om hen te laten wennen aan het gevoel van de tondeuse op hun buikje. Dit doen we uiteraard ook niet bij alle rassen.

De gemiddelde puppygewenning duurt ongeveer een halfuurtje. De pup gaat op tafel, we borstelen grondig, we maken de oortjes zuiver, knippen de nageltjes, maken de oogjes vrij, zetten de pup al eens in bad, zetten de droger al eens aan, allemaal op een speelse en leuke manier voor uw pup natuurlijk.

Het belang van de puppygewenning valt dus zeker niet te onderschatten en we zien zeer goed op latere leeftijd welke hondjes een (of meerdere) gewenningen kregen als pup.

Geef uw hondje de beste start en maak ook een bezoekje aan het trimsalon deel van uw nieuwe routine.

🐾 Evelien

Deze website gebruikt cookies. Door het verdere gebruik van deze website aanvaardt u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X