Elke hond met een dubbele vacht, denk hierbij aan de Golden Retriever, de Duitse Herder, de Siberische Husky & Malamute, de Keeshonden,… (de lijst is eindeloos!) maken twee maal per jaar een zogenaamde seizoensrui door.
Hierbij gooien ze alle wolharen van zich af, om hun vacht bijvoorbeeld voor te bereiden voor de zomer. In de winter maken ze deze aan, in afwachting van een koude winter.

De belangrijkste periodes voor deze rui-en zijn:
– februari-maart (-april) voor de voorjaarsrui
– (augustus-) september-oktober voor de najaarsrui

Zo’n rui-periode geeft dus een heleboel extra haar in huis! Wat kan je hier als baasje/eigenaar nu best mee doen?
Heel simpel! Breng je geliefde viervoeter naar het trimsalon en laat ons de “was- en blaasmethode” toepassen. Hierdoor wordt alle losse wol uit de vacht geblazen, terwijl de dekharen uiteraard gespaard blijven. Op deze manier is je lieveling op een paar uurtjes van een heleboel haar verlost.
Na het thuiskomen kan je hond nog enkele dagen na-ruien, maar daarna is hij weer pico bello in orde tot de volgende rui weer voor de deur staat.

Belangrijk hierbij is te melden dat je dit soort honden best niet (te vaak) borstelt en kamt. Hiermee houd je immers de ruicyclus aan de gang. Enkel de gevoelige gebieden zoals achter de oren en de broek (= de haren aan de achterbenen van de hond) kunnen eventueel af en toe eens gecontroleerd worden op knopen. Dit doe je best met een gewone metalen kam en een slickerborstel.

Komt je hond dus aan het begin van de rui? Aarzel dan zeker niet om een afspraak te maken, zodat wij alle losse haren hier kunnen houden. In plaats van bij jou thuis!

 

Deze website gebruikt cookies. Door het verdere gebruik van deze website aanvaardt u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X